| Q 1: | Which one of the following ISO standard is used for software process? |
| (1) | ISO 9001 |
| (2) | ISO 9000 |
| (3) | ISO 9003 |
| (4) | ISO 9000-3 |
| Correct Answer: ISO 9000-3 | |
| Q 2: | Grade of a product |
| (1) | Means the same thing as quality |
| (2) | can be used interchangeably with quality |
| (3) | Is the level of product or service |
| (4) | None |
| Correct Answer: Is the level of product or service | |
| Q 3: | Which of the following type of ICMP messages need to be encapsulated into an IP datagram |
| (1) | Echo reply |
| (2) | Multicasting |
| (3) | Time exceeded |
| (4) | All |
| Correct Answer: All | |
| Q 4: | What part of 192.168.10.51 is the network ID, assuming a default subnet mask? |
| (1) | 192.168.10 |
| (2) | 192 |
| (3) | 51 |
| (4) | none |
| Correct Answer: 192.168.10 | |
| Q 5: | Which of the following is contention free protocol? |
| (1) | Pure Aloha |
| (2) | Ethernet |
| (3) | Non persistent CSMA |
| (4) | Token ring |
| Correct Answer: Token ring | |
| Q 6: | Students and courses enrolled, is an example of |
| (1) | one to one relationship |
| (2) | many to one relationship |
| (3) | one to many relationship |
| (4) | many to many relationship |
| Correct Answer: many to many relationship | |
| Q 7: | Which of the following scheme is used to ensure atomicity of transaction in database systems |
| (1) | Time-stamp based Protocol |
| (2) | Log file |
| (3) | Two phase locking |
| (4) | None |
| Correct Answer: Log file | |
| Q 8: | If m and n are int type variables, what will be the result of expression m%n when m=5 and n=2? |
| (1) | 0 |
| (2) | 1 |
| (3) | 2 |
| (4) | none |
| Correct Answer: 1 | |
| Q 9: | Which of these is an incorrect array declaration? |
| (1) | int[] arr= new int[5] |
| (2) | int []arr= new int[5] |
| (3) | int arr[] arr= new int[5] |
| (4) | int arr[]= new int[5] |
| Correct Answer: int arr[] arr= new int[5] | |
| Q 10: | In java, .......... can only test for equality, whereas .............. can evaluate any type of the Boolean expression |
| (1) | switch, if |
| (2) | continue, if |
| (3) | if, break |
| (4) | if, switch |
| Correct Answer: switch, if | |