| Q 1: | In object oriented design of software objects have........
|
| (1) | Operations |
|
| (2) | Attributes |
|
| (3) | all |
|
| (4) | none |
|
| Correct Answer: all |
|
| Q 2: | Which of the following is a tool in design phase
|
| (1) | Refinement |
|
| (2) | Abstration |
|
| (3) | Information hiding |
|
| (4) | All |
|
| Correct Answer: All |
|
| Q 3: | C++ approachi s
|
| (1) | bottom up |
|
| (2) | Top down |
|
| (3) | both bottom up and top down |
|
| (4) | none |
|
| Correct Answer: bottom up |
|
| Q 4: | AWT stands for
|
| (1) | Advanced windowing tool kit |
|
| (2) | Abstract Windowing Term Kit |
|
| (3) | Abstract Windowing Tool Kit |
|
| (4) | Applet Window Tool Kit |
|
| Correct Answer: Abstract Windowing Tool Kit |
|
| Q 5: | Which of the following features is available in JAVA
|
| (1) | Applets |
|
| (2) | Swings |
|
| (3) | Both applets and swings |
|
| (4) | None |
|
| Correct Answer: Both applets and swings |
|
| Q 6: | A package is collection of
|
| (1) | Classes |
|
| (2) | Interfaces |
|
| (3) | Editing tools |
|
| (4) | Classes and Interfaces |
|
| Correct Answer: Classes and Interfaces |
|
| Q 7: | .............. class is built into the VB framework to display message an accept input form user.
|
| (1) | DisplayBox |
|
| (2) | Interaction |
|
| (3) | InputBox |
|
| (4) | MsgBox |
|
| Correct Answer: Interaction |
|
| Q 8: | Recovery in a distributed DBMS is achieved using
|
| (1) | Commit Protocol |
|
| (2) | Revoke Protocol |
|
| (3) | Un-Commit Protocol |
|
| (4) | None |
|
| Correct Answer: Commit Protocol |
|
| Q 9: | If a transaction has obtained a.. lock, it can both read and write on the item
|
| (1) | Shared mode |
|
| (2) | Exclusive mode |
|
| (3) | Read only mode |
|
| (4) | Write only mode |
|
| Correct Answer: Exclusive mode |
|
| Q 10: | DNS client is also known as
|
| (1) | DNS updater |
|
| (2) | DNS resolver |
|
| (3) | DNS handler |
|
| (4) | None |
|
| Correct Answer: DNS resolver |
|