| Q 1: | Which of the following concept is applicable with respect to 2NF? |
| (1) | Full functional dependency |
| (2) | Partial dependency |
| (3) | Transitive dependency |
| (4) | Data Independency |
| Correct Answer: Full functional dependency | |
| Q 2: | In an SQL statement which of the following parts states the conditions for row selection? |
| (1) | Select |
| (2) | From |
| (3) | Order By |
| (4) | where |
| Correct Answer: where | |
| Q 3: | The All-or-none property is comminly referred to as |
| (1) | Atomicity |
| (2) | Durability |
| (3) | Isolation |
| (4) | None |
| Correct Answer: Isolation | |
| Q 4: | In SQL, 10/NULL sill evalute to |
| (1) | False |
| (2) | 10 |
| (3) | NULL |
| (4) | -1 |
| Correct Answer: NULL | |
| Q 5: | If you wanted to delete the configuration stored in NVRAM, what would you type? |
| (1) | erase startup |
| (2) | erase nvram |
| (3) | delete nvram |
| (4) | erase running |
| Correct Answer: erase startup | |
| Q 6: | World Wide Web consortium was founded in 1994 by |
| (1) | Tim Berners |
| (2) | Bill Gates |
| (3) | Stephen Jobs |
| (4) | Tim Kbarno |
| Correct Answer: Tim Berners | |
| Q 7: | What is the term for two modem establishing communications with each other? |
| (1) | Handshaking |
| (2) | SYncing |
| (3) | Pinging |
| (4) | Linking |
| Correct Answer: Handshaking | |
| Q 8: | FTP is built on |
| (1) | Service oriented architecture |
| (2) | Data centric architecture |
| (3) | Client/server architecture |
| (4) | None |
| Correct Answer: Client/server architecture | |
| Q 9: | Error detection at the data link level is achieved by |
| (1) | Bit stuffing |
| (2) | Cyclic redundancy codes |
| (3) | Hamming Codes |
| (4) | Equalization |
| Correct Answer: Cyclic redundancy codes | |
| Q 10: | Block coding can help in .......... at the receiver |
| (1) | Synchronization |
| (2) | Error detection |
| (3) | Attenuation |
| (4) | Synchronization and Error detection |
| Correct Answer: Synchronization and Error detection | |