| Q 1: | Which of the following classes are available in the java.lang package? I. Stack II. Object. III. Math IV. String V. StringBuffer Choose the correction option from the following |
| (1) | II, III, IV, V |
| (2) | II, III, IV |
| (3) | II, IV, V |
| (4) | III, IV, V |
| Correct Answer: II, III, IV, V | |
| Q 2: | The number of forms that can be added to a aspx page is |
| (1) | 2 |
| (2) | 3 |
| (3) | 1 |
| (4) | multiple |
| Correct Answer: 1 | |
| Q 3: | What is the return type of the method getID() defined in AWTevent class |
| (1) | Int |
| (2) | long |
| (3) | Object |
| (4) | Component |
| Correct Answer: Int | |
| Q 4: | In the simplified flowchart given below, the shaded boxes represent code that is executed during a test case. The Branch coverage is |
| (1) | 2/3 |
| (2) | 3/4 |
| (3) | 1/2 |
| (4) | 3/8 |
| Correct Answer: 3/8 | |
| Q 5: | Which of the following is not an information gathering technique for risk identification? |
| (1) | Brain Storming |
| (2) | Risk Calculator |
| (3) | Interviewing |
| (4) | SWOT Analysis |
| Correct Answer: Risk Calculator | |
| Q 6: | A Bluetooth network is called a.................... |
| (1) | piconet |
| (2) | scatternet |
| (3) | bluenet |
| (4) | none |
| Correct Answer: piconet | |
| Q 7: | In .............. transmission, a start bit and a stop bit frame a character byte. |
| (1) | asynchronous serial |
| (2) | synchronous serial |
| (3) | parallel |
| (4) | none |
| Correct Answer: asynchronous serial | |
| Q 8: | What is a bug? |
| (1) | Computer virus |
| (2) | Error in computer |
| (3) | error in a programme |
| (4) | None |
| Correct Answer: error in a programme | |
| Q 9: | A......... is a trusted third party that solves the problem of symmetric-key distribution |
| (1) | CA |
| (2) | KDC |
| (3) | TLS |
| (4) | firewall |
| Correct Answer: KDC | |
| Q 10: | SMTP stands for |
| (1) | Simple Mail Transaction Protocol |
| (2) | Simple Mail Toggle Protocol |
| (3) | Simple Mail Traffic Protocol |
| (4) | Simple Mail Transfer Protocol |
| Correct Answer: Simple Mail Transfer Protocol | |